úterý 26. února 2013

Hemmelighold kan være best

Vi kan få bedre avkastning på vår erotiske kapital ved hemmelighold enn ved å søke seksuell tilfredsstillelse i åpne forhold. Den engelske sosiologen Cathrine Hakim som er "eksperten" på erotisk kapital, fremhever «den franske måten» å takle samlivet på. Hun mener at åpne forhold, der en søker seksuell tilfredsstillelse er en ønsketenkning som ikke fungerer i praksis for folk flest.

Viktig med hemmelighold – I Frankrike er det relativt stor aksept fоr å ha et forhold utenfor det etablerte parforholdet, sier Hakim.

– Man ønsker ikke å bryte ut av det langvarige forholdet, man er fortsatt svært glad i sin partner, men partneren er ofte blitt en god venn man elsker, og forholdet er regulert av mange andre ting enn seksuell tiltrekning.

– Både kvinner og menn har sine eventyr ved siden av forholdet, men dette er verken noe man snakker om eller diskuterer. Og det er overhodet ikke snakk om åpne forhold.

– Ofte er det slik at dersom den ene partneren «avslører» den andre, velger man å overse det som skjer. Man skiller skarpt mellom kjærlighet, lojalitet til partner og familie, og nytelse og begjær sammen med elskeren eller elskerinnen.

Heteromenns ønsketenkning Cathrine Hakim opplever at heterofile menn ofte viser til hvor bra og enkelt menn i homofile par har det. Heteromenn har en slags oppfatning av at homofile menn har åpne forhold der man kan oppsøke seksuelle opplevelser utenfor parforholdet uten å måtte gå gjennom en masse hemmelighold og «hvite løgner».

– Nå finnes det ingen gode undersøkelser om dette, mener Hakim. – Men min oppfatning er аt det her er snakk om en ønsketekning fra de heterofile mennenes side, basert på fordommer og mangel på kunnskap.

– Homofile menn som jeg har snakket med uttrykker stor skepsis til åpne forhold som en generelt akseptert måte å leve sammen på. Igjen – dette finnes det ingen vitenskapelige bevis for, men jeg vil anta at homofile menn i sjekkemarkedet som åpent signaliserer at de ønsker еt åpent forhold vil bli oppfattet som mindre interessante enn de som ønsker et monogamt forhold.»

Žádné komentáře:

Okomentovat